Friday, March 18, 2011

Vi vil ha en interaktiv blogg!

Kina er fint. Litt opp å ned. Veldig stort press på oppgaven så det er ikke i nærheten av ferie. Så er det litt rart og ikke ha så mange å snakke med som jeg pleier. Gøy å prate med de kineserenesom kan engelsk på jobben, men veldig slitsomt. Utrolig vanskelig å forstå hva de sier. Så det tar litt på. Savner kjæresten over evne også så det blir litt rart innimellom. Så Anne jeg savner deg utrolig mye!

Kinamat er noe helt annet en “Norsk” kinamat. Går mye i bein, bein, bein og sopp. Tok litt tid før vi lærte oss hvordan dette fungerte. En spiser ikke av egen tallerken i kina. En bestiller masse retter og spiser det sammen. Litt som taco, men her er det bonus poeng for dobbeldypping.  Spytting og harking er heller ikke uvanlig. Rape er også helt greit. I dag har vi spist utrolig god mat og ikke minst mye. Billig var det også.

Holder på å legge ut en video, men den er stooor, så det tar litt tid. Den tror jeg dere som følger oss kommer til å le godt av. Vanskelig å vite hva som er spennende for dere, siden vi sitter midt oppi det og ser alle de absurde sitasjonene på nært hold.

Veldig gøy å svare på spørsmål på bloggen så det er bare å fyre løs. Video ønsker tas også imot med takk. Veldig mye morsommere hvis det blir kommunikasjon begge veier på denne bloggen!

Videoen er på 33% nå. Der vil det være litt om mat, trafikk, og ikke minst vasking av klær på renseri.

Noe som er veldig rart her er prisene. De svinger mer en dame som har menstruasjon. Taxi koser 8kroner og en vanlig genser koster fort mellom 200 og 600 kroner. Ingen vil snakke om kopimarkeder og de påstår hardnakket at en genser til 600 kroner er verdt det pga kvaliteten. Tror mange av de vi har snakket med er litt over par sossete, siden det bare er den øvre klassen som snakker noe særlig engelsk og er ingeniører. Middag koster alt fra 10 til 200 kroner og det er sjelden du merker den store forskjellen. Spurte litt om de høye klesprisene og sammenhengen mellom lønn, men vanskelig å få noe fornuftig svar. Tror de ser det på som status å handle dyrt. Butikkene avgjør ofte prisene. Kjøpesenter er svindyrt og de mindre gatehjørne butikkene er veldig billige. Tror heller ikke dette har noe med at vi er “turister” fordi det finns ingen andre turister enn oss her. Føler heller aldri at vi blir lurt da de aldri tar imot mer penger enn de skal. Tipsing gjør dem bare forvirret og de insisterer på å spandere. Det eneste som er farlig her er trafikken, men den er til gjengjeld SYK! I videoen som snart blir lagt ut så får dere se litt, men vanskelig å fange hvor syk den er. Skal filme en taxitur. Det er ekstremsport. Da har plutselig kineserene glemt alt av høflighet. Tuter, blinker og sniker. Myke trafikanter eier ikke rettigheter!

Øystein Becker

2 comments:

  1. Bruker de "Tuktuk" der eller? Bangkok er totalt kaos og de drar wheelies og greier hehe :)

    ReplyDelete
  2. Hei!
    Gøy å følge med lillebror! Vi vil selvfølgelig ha video når du blir invitert med på karaoke av dine kinesiske venner. Mer shopping står også på ønskelisten- fete souvenirer? Du er jo tross alt i mao lighterens hjemland:)
    Klem fra storesøster som flytter i rekkehus

    ReplyDelete