Wednesday, April 13, 2011

Skrevet 1. april av Marianne:

I helga ble vi invitert med på ”fjelltur” med en gjeng fra ABB og noen andre venner av Rocky. Vi ruslet et par timer oppover et lite ”fjell” her i Xiamen som ble påstått å være 800 moh, men da tror vi at vi må ha startet på rundt 4-500 moh… Rocky hadde tatt med lunsj som vi spiste på toppen som bestod av kyllingføtter, dumplings, frukt, nøtter +++ Mye bra mat, men kyllingføttene kan kineserne få ha for seg selv.. Lino prøvesmakte, men jeg tror ikke de falt helt i smak.. :P På turen ned fra ”fjellet” gikk vi gjennom en botanisk hage kun bestående av kaktuser. Kineserne var veldig fascinerte av vekstene mens vi gjorde det vi kunne for å komme oss fortest mulig videre..
I løpet av fjellturen snakket vi om hva vi liker å gjøre på fritida og det kom fram at flere av kineserne som var med pleide å dra på KTV som er kinesernes navn på karaoke. En litt merkelig greie å ha som fritidsinteresse kanskje (?), men karaoke er STORT i Kina og kineserne tar helt av! så etter endt fjelltur tok vi buss videre for å dra på KTV..
Karaoke i Kina er langt unna hva det er i Norge. Her får man et eget rom hvor man tar med vennegjengen og synger karaoke sammen. Det var veldig gøy å se kineserne ta av på KTV! De fleste av dem har vært nokså stille og rolige, men vi fikk virkelig se en annen side av dem her. Selv etter en hel dag på ”fjellet” holdt kineserne ut i flere timer (ikke lov å si..) Noen måtte ta seg en lur underveis, men så var det i gang igjen! (ikke lov å si det heller..) En fantastisk artig opplevelse og jeg tror ikke vi har ledd så godt på lenge J Video kommer, og den beskriver i grunnen ettermiddagen godt nok på egenhånd.. Det skal nevnes at det ikke ble drukket en eneste dråpe alkohol..
Marianne

1 comment: